Zo verdubbel je je vakantiedagen in 2020

Vakanties zijn heerlijk, toch? En vaak te kort. Maar wist je dat er een trucje is om je vakantiedagen te verdubbelen? Als je in 2020 27 vrije dagen hebt, kun je er 54 van maken! TravelHunter heeft voor je uitgezocht hoe dat moet en dat deel ik natuurlijk met jullie in dit artikel.

 

1 Voorwaarde

Er is helaas wel een voorwaarde voor dit trucje: je moet kinderen hebben die nog niet leerplichtig zijn en die dus niet gebonden zijn aan de schoolvakanties. Of je moet helemaal geen kinderen hebben, maar ik ga er even vanuit dat mijn blog voornamelijk door ouders wordt gelezen.

 

54 Dagen op vakantie

In Nederland heb je als je fulltime werkt, recht op minimaal 20 vakantiedagen. De meeste werknemers hebben echter wat meer vakantie. Als je 27 vakantiedagen hebt, kun je in 2020 54 dagen op vakantie. Dat is het dubbele van je vrije dagen! Mocht je 18 vakantiedagen hebben, kun je 40 dagen op vakantie. Dat is meer dan het dubbele.

 

Hier behaal je je winst

In de maanden april, mei, juni, december en januari vallen de extra dagen te halen. In 2020 valt Tweede Paasdag op 13 april. Als je de dinsdag tot en met de vrijdag daarna neemt, heb je in totaal 9 dagen achter elkaar vrij terwijl je maar 4 vrije dagen hoeft op te nemen. Dit kun je ook doen met Koningsdag (valt op een maandag) en met Bevrijdingsdag (valt een week later op dinsdag). Bevrijdingsdag is eens in de 5 jaar een vrije dag en zo ook in 2020. Dan ben je 11 dagen achter elkaar vrij, terwijl je er maar 5 hoeft op te nemen. Ten slotte doe je dit ook met Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerst en Nieuwjaarsdag en tadaaaaaaaaaa: van 27 naar 54 vakantiedagen.

 

Schoolgaande kinderen

Met leerplichtige kinderen ben je iets minder flexibel, maar kun je deze truc ook uithalen. Het grootste gedeelte van de feestdagen valt namelijk in de schoolvakanties. 

 

Zo haal je dus het meeste uit je vakantiedagen.

 

Heb jij al vakantieplannen voor 2020?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355