Zo verwijder je alle vlekken uit de kleding van je kind

19 Jul 2018

Kinderen zijn niet de schoonste wezentjes. Ze spelen in de modder, smeren hun eten in hun haren en smeren hun snottebellen af aan hun mouwen. Geen wonder dus dat ook hun kleren regelmatig behoorlijk vies worden. De meeste vlekken gaan er wel gewoon uit in de wasmachine, maar sommige vlekken hebben wat extra hulp nodig. Geen probleem, want met deze tips worden de kleren weer stralend schoon!

 

Grasvlekken

Zitten er glasvlekken in de kleren van je kind? Ga er dan snel mee aan de slag! De meeste kans om de vlekken eruit te krijgen, heb je met het volgende recept: 1 deel ammonia, 2 delen zuiver alcohol en 3 delen warm water. Doe het kledingstuk in dit warme mengsel en boenen maar!

Het klinkt een beetje gek, maar ook glassex schijnt te werken! Je spuit dit op de vlek, laat het even intrekken en wast de kleding daarna op een normaal programma.

Let op: het zijn allemaal wel behoorlijk heftige middeltjes dus kijk uit met tere stoffen. 

 

Bellenblaas vlekken

Deze gekke vlekken ontstaan raar genoeg pas nadat je de was gedaan hebt! Hoe dat komt en hoe je deze vlekken kunt voorkomen, lees je in dit artikel. Als het daarvoor te laat is, heb je nog een laatste kans: de kleren (langdurig) weken in water met een zuurstofbleekmiddel, een oxi vlekkenmiddel. Bij de Kruidvat heb je al een pot voor maar €3,-. Dat is het proberen waard!

 

Rood fruit

Vlekken van rood fruit zoals aardbeien of frambozen mag je niet met zeep behandelen! Hierdoor kunnen de vlekken erger worden. Wat je dan wel moet doen? Besprenkel de vlek met citroensap en laat het even intrekken. Was vervolgens het kledingstuk zoals je altijd doet. 
Een andere manier om de vlek te verwijderen is een mengsel maken van karnemelk en citroensap en het kledingstuk hier een paar uur in laten weken. Spoel het kledingstuk dan eerst uit met koud water en was het daarna zoals je altijd doet.

 

Spinazie

Spinazievlekken los je op met aardappel! Snijd een rauwe aardappel doormidden en wrijf hiermee over de vlek. Spoel het kledingstuk daarna even uit met warm water en zeep. Werkt dit niet? Dan kan zuivere alcohol nog een oplossing zijn. 

 

Roest

Om een roestvlek uit je kleding te krijgen, heb je een product met een hoge zuurgraad nodig. Het zuur maakt namelijk verbinding met het ijzer waardoor het loskomt en oplost. Wat heel goed werkt is een papje van een halve uitgeperste citroen en 2 theelepels zout. Dit papje smeer je op de vlekken en laat je een uurtje intrekken. Dan spoel je het kledingstuk uit met koud water en was je het op een normaal wasprogramma. 

In plaats van citroen, zou je ook azijn kunnen gebruiken. 

 

Lijm

Kinderen knutselen vaak en zitten vervolgens helemaal onder de lijm. Die vingers krijg je wel schoon, maar die kleding is wat lastiger. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om de lijm te verwijderen. Doe dit trouwens eerst voordat je de kleding wast! De eerste optie is de lijm insmeren met stickerverwijderaar. Dat laat je even intrekken en vervolgens was je het kledingstuk zoals je altijd doet. De tweede optie is het kledingstuk een nachtje in de vriezer leggen. Dan kun je de lijm er de volgende dag zo af krabben. 

 

Welke vlekken vind jij het hardnekkigst? Heb jij nog gouden tips?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355