Zoveel geld geven ouders uit aan hun kind

31 May 2019

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft bekend genaakt hoeveel ouders gemiddeld uitgeven aan hun eerste kind per jaar. Het is een enorm bedrag en ik schrok me een hoedje.

 

€9945,-

Ouders geven ongeveer 17% van hun besteedbaar inkomen uit aan hun eerste kind. Het gemiddelde besteedbaar inkomen van een paar met minderjarige kinderen ligt op 58.500 euro. Dat komt neer op 9.945 euro. Per jaar, aan 1 kind! Ouders spenderen dit vooral aan kleertjes, luiers en schoenen (daar snap ik trouwens niks van in het eerste jaar), maar ook aan bijvoorbeeld de kinderopvang. 

 

Tweede kind

Bij het krijgen van een tweede kind lopen de kosten uiteraard op, maar ze verdubbelen niet. Als ouders 2 kinderen hebben, geven ze 28% van hun besteedbare inkomen uit aan de kinderen. Dit komt neer op 16.380 euro per jaar en dus op 8.190 euro per kind.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft niet bekend gemaakt hoe dit zit bij derde, vierde en daaropvolgende kinderen. 

 

Gelukkig leveren kinderen ook een heleboel op! Trots, liefde, plezier... (oké, ook wat stress en slapeloze nachten).

 

Lees ook: Wat kost een kind?

 

Komen dit percentage en/of dit bedrag overeen met wat jij uitgeeft aan je kind(eren)? Ik ben benieuwd!

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355