Zoveel vragen stellen kinderen per dag aan hun moeder :O

14 Apr 2019

Moeders (en vaders ongetwijfeld ook) worden dagelijks gebombardeerd met heeeeeeeeeel veel vragen van hun kinderen. Een onderzoek heeft aangetoond hoeveel dit er gemiddeld zijn en ik schrok me een hoedje. Dat staat ons namelijk ook nog te wachten! Haha

 

Hoeveel vragen?!

Littlewoods heeft onderzoek gedaan naar vragen van kinderen en deed onderzoek onder 1000 moeders met kinderen tussen de 2 en 10 jaar oud. 

Uit dat onderzoek blijkt dat moeders jaarlijks gemiddeld 105.120 vragen van hun kinderen krijgen. Dat komt neer op 288 per dag!

Meisjes van 4 jaar zijn de meest nieuwsgierige. Zij stellen zo'n 390 vragen per dag! Gemiddeld stellen zij om de minuut en 56 seconden een vraag. 9-Jarige jongens stellen nog 'maar' 144 vragen per dag. Dat komt neer op een vraag per 5 minuten en 12 seconden. De meeste vragen worden gesteld tijdens het eten. 

 

Wie krijgt de meeste vragen?

Moeders blijken de meest ondervraagde mensen in het Verenigd Koninkrijk. Ze krijgen in een uur tijd meer vragen dan een leraar op de basisschool en ook meer dan artsen en verpleegkundigen.

Ook blijkt uit onderzoek dat 82% van de kinderen eerst naar hun moeder gaat met een vraag en dan pas naar hun vader. 24% Van de kinderen gaf aan dat ze eerst naar hun moeder gaan, omdat hun vader meestal antwoordt: "Vraag het je moeder".

 

Moeilijke vragen

Het soort vragen dat moeders vaak krijgen, varieert sterk. Hoewel het aantal vragen afneemt naarmate de kinderen ouder worden, neemt de moeilijkheidsgraad van de vragen toe.

De moeilijkste vragen vinden zij:

 

  1. Waarom is water nat?

  2. Waar eindigt de lucht?

  3. Waar zijn schaduwen van gemaakt?

  4. Waarom is de lucht blauw?

  5. Hoe ademen vissen onder water?

 

9 Van de 10 moeders moet regelmatig Google raadplegen om de vragen te kunnen beantwoorden. 

 

Beantwoorden?

Hoewel je soms vast helemaal gek wordt van de vragen van je kind, is het wel goed om ze te beantwoorden (op de momenten dat je er puf voor hebt). Zo behoudt je kind eerder zijn nieuwsgierigheid (wat ik zelf als een hele positieve eigenschap zie) en leert je kind ontzettend veel.

 

Krijg jij veel vragen van je kinderen? Welke vragen vind jij moeilijk?

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355