Zwanger? Check en vergelijk je zorgverzekering!

17 Nov 2019

Inmiddels hebben alle zorgverzekeraars hun nieuwe premies bekend gemaakt. Dat betekent dat het de hoogste tijd is om je zorgverzekering eens onder de loep te nemen. Door in de komende weken zorgverzekeringen te vergelijken, kun je een hoop geld besparen. Al helemaal als je zwanger bent. In deze blogpost geef ik 7 tips voor het afsluiten van een zorgverzekering als je zwanger bent.

 

Bevallen in het ziekenhuis

Wil je graag in het ziekenhuis bevallen, zonder dat je hier een medische indicatie voor hebt? Dan kost dat je, zonder aanvullende verzekering, al snel €300,- tot €400,- (afhankelijk van het ziekenhuis waar je wilt bevallen). Bij sommige aanvullende verzekeringen worden deze kosten vergoed. Het uitzoeken waard!

 

Kraamzorg

Kraamzorg wordt in principe altijd vergoed, maar je betaalt wel standaard een eigen bijdrage van €4,50 per uur. Normaal gesproken komt de kraamverzorgster 24 uur. Dan kom je uit op een bedrag van €108,-. Ook deze kosten worden bij sommige aanvullende verzekeringen vergoed.

 

Zwangerschapscursus

Ben je van plan om een zwangerschapscursus te volgen? De kosten hiervan variëren van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Bij ZilverenKruis krijg je maximaal €75,- vergoed (bij aanvullend 4 sterren), maar bij de Amersfoortse kun je €500,- vergoed krijgen (met module Extra). De verschillen zijn dus groot.

 

Kraampakket

In het kraampakket vind je (verband-)middelen voor bij en na de bevalling. Denk hierbij aan matrasbeschermers, onderleggers, kraamverband en wondkompressen. Deze heb je nodig. Ook als je in het ziekenhuis wilt bevallen. Het kan namelijk zo zijn dat je onverwachts thuis bevalt. De kosten van een kraampakket variëren van €20,- tot €60,-. Afhankelijk van je zorgverzekeraar en pakket wordt dit kraampakket wel of niet vergoed.

 

Borstkolf

Een goede borstkolf is duur. Zo kost de Medela Freestyle rond de €250,- en de Horigen €210,-. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een borstkolf. Zo vergoedt VGZ €80,- (vanaf aanvullend beter).

 

Lactatiekundige

Als je borstvoeding gaat geven, vind ik hulp van een lactatiekundige absoluut geen overbodige luxe. Een lactatiekundige is de enige echte expert op dit gebied en kan er bijna altijd voor zorgen dat problemen als kloven, pijn en niet goed groeien worden opgelost. Een consult kost al snel €100,-. Univé vergoed hiervan maar €50,- (pakket aanvullend beter) en CZ €200,- (vanaf pakket basis).

 

Zorgverzekeringen vergelijken

Nu je weet waar je allemaal op moet letten als je zwanger bent en een zorgverzekering af gaat sluiten, is het nog een hele klus om de verzekering te kiezen die het beste aansluit bij jouw situatie. Je wilt natuurlijk dat de meeste kosten die je gaat maken vergoed worden tegen een zo laag mogelijke prijs. Mijn tip is om online vergelijkers te gebruiken zoals goedkoopstezorgverzekering.nl of vergelijkdezorgverzekeringen.nl. Hier vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars met vergoedingen en prijzen. 

 

Heb jij al gekeken naar de zorgverzekeringen voor 2020?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355