Zwanger? Doneer je urine!

23 Sep 2018

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Wist je al dat je met jouw zwangerschap heel eenvoudig vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen kunt helpen om ook zwanger te worden? Deel jouw geluk!

 

Wie is Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders is een landelijk actieve organisatie en maakt deel uit van het farmaceutische bedrijf Aspen Oss B.V. Moeders voor Moeders wil graag stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

 

Wat doet Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het HCG-hormoon gewonnen. Dit hormoon wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt voor het vervaardigen van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Zonder de hulp van zwangere vrouwen kan dit geneesmiddel niet gemaakt worden.

 

Hoe werkt het?

Het is heel eenvoudig. Meld je aan bij Moeders voor Moeders via de website of telefoon. Daarna komt er een informatrice bij je langs voor een intake. Je vult een vragenlijst in en doet een HCG test. Ook ontvang je een aardigheidje, omdat je andere moeders helpt met jouw geluk. Daarnaast ontvang je een opvangkan en twee blauwe kratjes met flessen. Je vangt vanaf nu je urine op in een opvangkan en giet het vervolgens in een fles die je bewaart in de kratjes. 1 Keer per week komt er een anoniem bestelbusje langs om jouw volle kratje om te wisselen voor een lege. Je kunt het kratje voor, naast of achter je huis zetten. Alles kan! En je hoeft er dus ook niet voor thuis te blijven.

Dit houd je vol tot week 16 van je zwangerschap. Daarna zit er niet meer genoeg HCG in je urine. 

 

Wanneer kun je meedoen?

In principe kunnen de meeste zwangere vrouwen meedoen. Dit kan tussen de 6e en 16e week van de zwangerschap. Dat komt omdat er tijdens die weken heel veel HCG in je urine zit. 

 

Bij één van de volgende situaties kun je niet meedoen met Moeders voor Moeders:

 

 • Wanneer je aan Hepatitis lijdt 

 • Wanneer je HIV positief bent 

 • Wanneer je tussen 1980 en 1996 langer dan 180 dagen in het Verenigd Koninkrijk bent geweest (Engeland, Wales , Noord-Ierland, Schotland, het eiland Man of de Britse Kanaaleilanden) 

 • Wanneer  je ooit een bloedtransfusie hebt gehad

 • Wanneer in jouw familie de ziekte van Creutzfeldt-Jacob voorkomt

 • Wanneer  je ooit een behandeling met groeihormonen hebt gehad 

 • Wanneer  je op dit moment een nierontsteking en/of een chronische nierontsteking hebt 

 • Wanneer  je ooit een hoornvliestransplantatie hebt gehad 

 • Wanneer  je ooit een hersenvliestransplantatie hebt gehad

 

Ervaringen

Ik kan mijn ervaring helaas niet met jullie delen. Ik heb namelijk niet meegedaan. Ik vind het echt een prachtig initiatief, maar ik woonde tijdens een deel van mijn eerste trimester nog in Vietnam en het andere deel bij mijn schoonouders. Daardoor zag ik het niet helemaal zitten. Bij een volgende zwangerschap, in mijn eigen huis, zou ik mij zeker aanmelden!

 

Benieuwd naar ervaringen van moeders die meededen? Check dan dit onderstaande filmpje even:

Heb jij meegedaan? Of zou jij mee willen doen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355