Zwanger? Zing voor je baby!

21 Jul 2019

Ben je zwanger? Zing dan regelmatig voor je baby. Als je dit regelmatig doet, zal dit zijn vruchten afwerpen in de eerste weken of maanden na de geboorte. Hoe dit precies zit, vertel ik je in dit artikel.

 

1 Liedje

Kies 1 liedje uit dat jij mooi vindt en zing dit in de tweede helft van de zwangerschap iedere dag voor je baby. De zwangere vrouw kan dit doen, maar voor de partner is dit ook een hele leuke manier om alvast te 'bonden' met zijn/haar baby.

 

Geruststelling

Na de geboorte zal dit liedje je baby geruststellen. Is je baby onrustig of verdrietig? Pak je baby dan op en zing datzelfde liedje voor hem/haar. Zitten jullie in de auto en kun je je baby niet oppakken? Zing! Wordt je baby onderzocht door een arts of verpleegkundige en vindt hij/zij dit niet prettig? Zing! Je zult zien dat dit je baby kalmeert.

 

Vanaf wanneer kan je baby horen?

Vanaf week 20 is het slakkenhuis van je ongeboren baby volledig ontwikkeld. We weten niet of de gehoorzenuw dan al even fel reageert als bij een volwassene, maar vanaf week 28 vertonen baby's schrikreacties bij plotse geluiden. In het laatste trimester van de zwangerschap horen baby's in ieder geval al heel veel.

 

Houdt die buik niet veel tegen?

Veel mensen denken dat de baby niet zoveel hoort vanwege de buikwand en het vruchtwater. Dit valt echter behoorlijk mee. De buikwand en het vruchtwater dempen 4 tot 5 decibel. En ter vergelijking: als je praat produceer je zo'n 60 decibel. Je hoeft dus zeker niet te schreeuwen tegen je baby.

 

Filmpje

Dit mooie filmpje van bekende doula Penny Simkin bevat beelden waarop te zien is dat het zingen de baby inderdaad kalmeert. 

 

 

Zing of zong jij tijdens de zwangerschap voor je baby?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355