Zwanger? Zo vaak zou je een dutje moeten doen

27 Oct 2019

Het laten groeien en ontwikkelen van een baby in je buik kost veel energie. Het is fijn, maar ook hartstikke goed om regelmatig een dutje te doen. Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je baby! Benieuwd welk positief effect dit heeft op je baby? En hoe vaak en hoe lang je dan een dutje zou moeten doen? Lees dan vooral verder.

 

Een zwaardere baby

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die regelmatig een dutje doen een kleinere kans hebben op een baby met een LBW, een laag geboorte gewicht. Een LBW is door de WHO (World Health Organisation) gedefinieerd als een geboortegewicht van 2499 gram of minder. 

Het doet dus wonderen voor jouw energie en waarschijnlijk gemoedstoestand, maar ook voor je kindje.

 

Hoe lang en hoe vaak?

Uit het onderzoek blijkt ook dat je optimaal 'resultaat' behaalt (voor het gewicht van je kindje) als je tussen de 5 en 7 dagen per week een middagdutje doet en als dat dutje tussen de 60 en 90 minuten duurt.

 

Lees ook: Zwanger? Houd rekening met deze kosten.

 

Slaap lekker!

Dus ben je zwanger en voel je je moe, probeer dan echt je rust te nemen. Vooral in het derde trimester. Voel je absoluut niet lui. Zwanger zijn is gewoon hard werken!

 

Slaap of sliep jij meer tijdens je zwangerschap? Hoeveel meer?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355