Zwangerschapsupdate: over de helft

21 Jun 2018

Ik ben gewoon alweer 23 weken zwanger! Het is echt super cliché, maar wat gaat de tijd toch snel! Ik klets jullie in deze update weer helemaal bij over hoe ik me voel, waar ik me vreselijk aan erger, hoe ver ik al ben met de voorbereidingen voor de kleine spuit en meer!

 

Kwaaltjes: ziek, zwak en misselijk?

Het tweede trimester gaat tot nu toe echt hartstikke goed! In het eerste trimester heb ik heel veel last gehad van vermoeidheid en misselijkheid, maar vanaf week 10/11 heb ik daar eigenlijk al veel minder last van. Ik heb niet de energie die ik had voor mijn zwangerschap en ik heb regelmatig last van mijn rug en bekken, maar zolang ik daar rekening mee houd, blijven de klachten beperkt. Zo ga ik bijvoorbeeld af en toe lekker even liggen, ga ik op tijd naar bed, ga ik bijna elke week zwangerschapszwemmen en ren ik niet meer voor de trein of bus (want dat vindt mijn bekken niet zo tof!).


Ik moet al wel wat vaker naar de WC. Ook 's nachts helaas... En oja! Ik heb ook af en toe kramp in mijn benen. Maar gelukkig zijn er nog geen sporen te bekennen van striae, extra gasvorming, aambeien of brandend maagzuur. Houden zo!

 

Hoe is het met de baby?

Ook met de baby gaat het super goed! Uit de 20 weken echo bleek dat de baby een beetje groot is (macrosoom zelfs), maar dat is volgens de verloskundige niets om ons zorgen over te maken. Mijn buik is ook een beetje aan de grote kant, maar dat komt helemaal overeen met de resultaten van de 20 weken echo. De verloskundige zei: "De kans is groot dat je een 8 ponder gaat baren." Helemaal prima dus. Het zou wel kunnen dat ik rond de 30 weken nog een groeiecho krijg om te kijken hoe hard de baby verder groeit.

De baby is super actief en schopt de hele dag door. Vooral als ik 's ochtends wakker wordt en als ik 's avonds op bed ga liggen, voel ik de baby heel goed. Hier geniet ik dan ook intens van! Ik leg mijn telefoon dan even weg, doe mijn t-shirt omhoog en leg mijn handen op mijn buik. En soms zien we mijn buik dan ook bewegen. Dat gebeurt steeds vaker. Super leuk!

 

 

Iedereen heeft wat te zeggen

Het valt me nu al op dat iedereen wel wat over mijn zwangerschap en zwangere buik te zeggen heeft. "Je ziet wel een beetje bleek." "Je bent wel al flink zeg." "Draag je de baby hoog of laag?" "Gelukkig ben je niet zo'n klagende zwangere vrouw."
Oké, ik had geen make-up op... Houd je mond over mijn mooie buik die mijn baby zo goed laat groeien! En ik heb op dit moment inderdaad niets te klagen, maar sommige zwangere vrouwen hebben het gewoon écht heel erg zwaar en dat mogen ze best vertellen.
Wees niet bang, zo reageerde ik natuurlijk niet. Dat waren alleen maar mijn gedachten. Eigenlijk glimlach ik altijd gewoon heel lief.

 

Hoe is het met de voorbereidingen?
Ik vind babyspullen kopen ZO leuk! Ik heb dan ook al aardig wat gekocht. Ik kocht al kleertjes in maat 50, 56 en 62, hydrofiele doeken, wasbare luiers, een wikkeldoek, boekjes, sokjes, knuffeltjes, spuugdoekjes, een badcape en een muziekdoosje. Ik ben vooral heel blij met die laatste aankoop. Iedere avond voordat ik ga slapen, doe ik het muziekdoosje aan en leg ik deze vlakbij mijn buik. Zo is dit straks een vertrouwd geluid voor de baby.

Ik heb dus al heel wat kleine spulletjes gekocht en nog weinig grote spullen. Daar kan ik bijna voor op jacht! Over 1,5 week kunnen we EINDELIJK (na onze wereldreis) weer terug in ons appartement in Utrecht. Dan kan ik ook eindelijk op pad voor een commode, de kinderwagen, een autostoeltje, een badje en voor de andere grote spullen. 
Klein vraagje: kopen of kochten jullie pyjama's voor je pasgeboren baby? En hoe dun of dik moet het jasje zijn voor een oktoberbaby?


Jullie zijn weer helemaal op de hoogte! Hoe ervaarde jij je tweede trimester? Had jij veel klachten? En wanneer kocht jij de meeste babyspullen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355