Het grootbrengen van meisjes blijkt veel duurder dan jongens

Kinderen grootbrengen kost geld. Behoorlijk wat ook. Luiers, kleding, eten en drinken, school, leuke activiteiten en ga zo maar door. Nu blijkt uit Brits onderzoek dat ouders aan meisjes meer geld kwijt zijn dan aan jongens. VEEL MEER! 

 

Schokkend verschil

Britse ouders geven van de geboorte tot aan de 18e verjaardag zo'n €92.000,- aan een zoon (een dikke €400,- per maand). Aan hun dochter geven ze zo'n €127.000,- uit! Dat is een schokkend verschil van €35.000,-! Dat komt neer op €162,- per maand. 

 

Waar zit dit verschil in?

Dit verschil zit in het feit dat meisjes meer geld uitgeven aan kleding, make-up en verzorgingsproducten. 

Bij baby's gaan de kosten nog gelijk op. Het verschil ontstaat tijdens de peuterfase. Hier blijken ouders al bijna 37% meer uit te geven aan meisjeskleding dan aan jongenskleding. Dit verschil wordt steeds groter naarmate de kinderen ouder worden. Deels is dit te verklaren doordat meisjes vaak meer kleding in hun kast hebben hangen, maar deels ook doordat meisjeskleding per item gemiddeld duurder is dan jongenskleding. 

 

Lees ook: Wat kost een kind?

 

Jongens meer zakgeld

Opvallend is dat jongens wél meer zakgeld krijgen dan hun vrouwelijke tegenhangers. Ze krijgen zo'n 10% meer en dat is te verklaren doordat zij hierover onderhanden met hun ouders. 

 

Geen nieuws

Uit soortgelijke onderzoeken komt telkens hetzelfde resultaat: het opvoeden van meisjes is duurder dan het opvoeden van jongens. Uit onderzoek van Sainsbury's Bank blijkt dat meisjes per jaar ongeveer €350,- duurder zijn dan jongens. De echte 'kostenkloof' verdubbelt tijdens de tienerjaren. Tussen de leeftijd van 14 en 18 jaar kosten meisjes bijna €700,- meer dan jongens.

 

Kanttekening

Dit onderzoek is niet wetenschappelijk en erg generaliserend. Er zijn natuurlijk genoeg meisjes die niks geven om kleding en make-up en genoeg jongens die die laatste trends volgen en ontelbaar veel schoenen hebben. Gelukkig maar. 

 

Heb jij toevallig een zoon en een dochter? Merk jij verschil in kosten/uitgaven?

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355