Mijn zwangere buik: verzorging, jeuk en striae

Tijdens je zwangerschap verandert er van alles in en aan je lichaam en daar ben ik absoluut geen uitzondering op. Ik merk het vooral aan mijn huid. De huid in mijn gezicht is onrustiger, mijn buik zit helaas al vol met zwangerschapsstriemen en mijn buik en borsten jeuken ook regelmatig. Ik verzorg mijn huid en dan vooral mijn buik extra goed nu ik zwanger ben en deel graag mijn tips en tricks met jullie.

 

Striae

Zoals ik al zei, heb ik last van striae op mijn buik. Mijn buik wordt absoluut niet gespaard. Op de bovenstaande foto zie je het niet, omdat ik vooral striae heb aan de andere kant van mijn buik en omdat ik de rest bedek met mijn hand. 
Striae is iets wat helaas niet te voorkomen is. Het zijn onderhuidse littekens die ontstaan door het snelle uitrekken van de huid. Ik ben gelukkig niet de enige, want 70% van de zwangere vrouwen krijgt hier last van. Een factor die ik wat striae betreft erg tegen me heb, is mijn leeftijd. Onderzoek laat zien dat hoe jonger je zwanger bent, hoe groter de kans is op striae. Dat is te verklaren doordat je huid nog strakker is. 

Is er dan helemaal niets dat je kunt doen? Gelukkig wel! Het soepel houden en zacht masseren van de huid zou een klein positief effect hebben. Dat doe ik dus heel fanatiek! Ik smeer mijn huid 2 keer per dag in met
Bio-Oil. Ik heb al verschillende crèmes geprobeerd (normale bodylotion, speciale 'belly balm' en verschillende oliën), maar Bio-Oil is by-far mijn favoriet! Bio-Oil is een combinatie van plantenextracten en vitamines in een substantie op basis van olie. De geur is echt heerlijk, het smeert erg fijn (niet te vet) en ik heb het idee dat deze olie mijn buik het meest soepel houdt. Nu kun je striae niet voorkomen, maar Bio-Oil schijnt wel effectief te zijn bij het verminderen van de zíchtbaarheid van de huidstriemen! Een flesje is niet heel goedkoop (€12,99 voor 60ml), maar je doet er gelukkig erg lang mee.

 

Jeuk

Ik heb veel last van een jeukende buik en jeukende borsten. Dit heeft grofweg 3 oorzaken: een droge huid, spanning op de huid vanwege het uitrekken en een toegenomen bloedtoevoer. En ook tegen de jeuk werkt Bio-Oil perfect! Ik merk het meteen als ik dit in de ochtend ben vergeten en ik smeer mijn buik halverwege de dag ook nog wel eens in als ik gek wordt van de jeuk. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik niet te vaak en niet te heet douche. Dit droogt je huid namelijk behoorlijk uit wat dus weer jeuk tot gevolg heeft. Tenslotte zorg ik ervoor dat ik heel veel water drink. Je huid hydrateren kan natuurlijk ook van binnenuit. Bijkomende voordelen zijn dat water gifstoffen afvoert waardoor puistjes minder kans hebben zich te ontwikkelen en dat veel drinken goed werkt tegen het voorkomen van blaasontsteking en aambeien. Beiden kwaaltjes waar veel zwangere vrouwen last van hebben. Win-win situatie dus!

 

Overige verzorging

Ik zorg dus dat ik veel water drink, niet te warm en te heet douche, ik smeer mijn huid iedere ochtend en iedere avond in met Bio-Oil en daarnaast kijk ik uit voor de zon. Een zwangere buik verbrandt extra snel. De zon schijnt er pal op, omdat hij uitsteekt, maar daarnaast is de huid door uitrekking wat dunner. Zodra ik met mijn blote buik in de zon ga zitten, zorg ik er dus voor dat mijn buik is ingesmeerd met een dikke laag zonnebrandcrème met een hoge factor, meestal factor 50.

 

Hoe verzorg(de) jij je zwangere huid? Heb jij je huid tijdens de zwangerschap ingesmeerd? Had jij last van jeuk en striae?

 

*Dit artikel is gesponsord.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355